Mlsání bez výčitek: Cukrárna z Kunína dobývá region a fičí na zdravé vlně

Profilovka
31. 03. 2025

Kunínská cukrárna si získává srdce všech milovníků sladkostí, kteří hledají nejen skvělou chuť, ale i zdravější alternativy. Malý rodinný podnik vsadil na moderní trendy a nabízí dorty, zákusky i zmrzlinu bez cukru, lepku nebo laktózy. A zájem? Ten raketově roste!

Sladká revoluce v Kuníně

Cukrárna vznikla s jednoduchou myšlenkou – přinést radost z mlsání i těm, kteří se musí nebo chtějí vyhýbat klasickým surovinám. V nabídce proto najdete raw dezerty, dorty slazené datlemi nebo medem, veganské speciality a domácí zákusky s minimem rafinovaného cukru.

"Chtěli jsme, aby si u nás pochutnal každý – diabetici, lidé s intolerancí na laktózu, celiaci, ale i ti, kdo si jen chtějí dopřát něco zdravějšího," říká majitelka cukrárny.

Čím cukrárna boduje?

✅ Bez rafinovaného cukru, lepku a laktózy
✅ Poctivé suroviny – ořechy, ovoce, kvalitní čokoláda
✅ Ruční výroba a domácí receptury
✅ Nabídka i pro vegany a low-carb strávníky

Místo, kde se zastavíte na chvíli

Interiér cukrárny láká svou útulnou atmosférou. Kombinace dřeva, světla a vůně čerstvě upečených dobrot vytváří ideální místo pro chvíle pohody. A pokud nestíháte, dobroty si můžete objednat i s sebou nebo na oslavy.

Sladká budoucnost

Cukrárna z Kunína se rychle dostala do povědomí a její věhlas se šíří i mimo region. V plánu je rozšíření nabídky o zdravější verze tradičních českých dezertů a větší spolupráce s lokálními farmáři.

Tak co, už se vám sbíhají sliny? Přijďte ochutnat a přesvědčit se, že zdravé mlsání může být stejně (nebo ještě více) lahodné než to klasické!

LOKÁLNÍ FIRMY

Chcete přispět do diskuze? Stačí se jen přihlásit.