

Na cestě mezi Novým Jičínem a dálnicí D1 si nelze nevšimnout výrazného motta: „Žádná láska není tak velká, jako láska k jídlu!“ Tento slogan patří Bistru Petra, které se díky své strategické poloze stalo oblíbeným místem pro zastávku nejen řidičů.
„Tady je to o těch, co projíždějí z města na dálnici a do dědin nebo naopak,“ říká majitelka podniku Petra Kelarová. Její bistro přitahuje pestrou klientelu – kamioňáky, motorkáře, cyklisty i rodiny s dětmi. Zákazníci si mohou jídlo vychutnat přímo v bistru, na zahrádce, nebo si ho vzít s sebou.
Bistro Petra v Kuníně funguje třetím rokem, ale jeho zakladatelka má s gastronomií bohaté zkušenosti. Již šestnáct let provozuje stánek s kebabem přímo v Novém Jičíně, kde si vybudovala stabilní základnu spokojených zákazníků. Na rozdíl od klasických tureckých kebabů sází na lokální suroviny a domácí přípravu.
„Vůbec první kebab v Novém Jičíně měla Monika Zezulková, až potom přišly turecké kebaby,“ uvádí Kelarová. Jak v Bistru Petra v Kuníně, tak v Kebab Petře v Novém Jičíně kladou důraz na domácí pečivo, které plní kvalitním masem. Na menu nechybí ani sendviče, tortilly či hamburgerové housky.
Kromě klasického kebabu mohou návštěvníci ochutnat i kebab talíř s domácím pita chlebem nebo jasmínovou rýží. Tato specialita je součástí denního menu za 130 Kč. Jedním z taháků podniku je i maso „z udírny rovnou na stůl“, které dodává pokrmům jedinečnou chuť.
Bistro Petra myslí i na ty, kteří mají cestu kolem pozdě večer. V pátek prodlužuje otevírací dobu do pozdních hodin, aby si hosté mohli pochutnat i při večerní jízdě. V běžné dny je podnik otevřen od 11 do 18 hodin, s výjimkou víkendů.
Pokud hledáte rychlé, chutné a poctivé jídlo na cestě mezi Novým Jičínem a dálnicí D1, Bistro Petra je ideálním místem k zastávce. Domácí kebab a speciality z udírny stojí za ochutnání!
Nový Jičín